Socialdemokrater støtter 2G-iblandingskrav

5. november 2015

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen besøgte onsdag Maabjerg Energy Center og erklærede sit partis støtte til krav om iblanding af 2G-biobrændstof i benzinen. Det er et stort skridt mod at bane vej for MEC Bioethanol.

Onsdag 4. november besøgte Socialdemokraternes partileder Mette Frederiksen Maabjerg Energy Center for at erklære sit partis støtte til krav om tilsætning af 2G-biobrændsel i benzinen. Det er den absolut vigtigste del af de politiske rammevilkår, som er nødvendige, inden opførelsen af bioethanolfabrikken i Måbjerg på kommunegrænsen mellem Holstebro og Struer kan gå i gang.

I et interview til TV2's regionale tv-station TV/Midt-Vest sagde Mette Frederiksen, at Socialdemokraterne vil bringe 2G-iblandingskravet med ind i kommende forhandlinger om regeringens bebudede vækstpakke.

Efter besøget hos MEC var Mette Frederiksen gæst i eftermiddagsudsendelsen på DR Midt & Vest, hvor hun blandt andet sagde:

"Det er genialt, at man kan understøtte den grønne omstilling og samtidig kan skabe arbejdspladser - og ikke kun for dem med lange arbejdspladser."

DR-udsendelsen med studievært Knud Lind kan genhøres via dette link. Interviewet med Mette Frederiksen begynder ca. 2 timer og 7 minutter inde i udsendelsen. MEC bliver omtalt ca. 2 timer og 19 minutter inde i programmet.

Mette Frederiksen var i Holstebro i forbindelse med, at den nye partiformand for første gang var på en generel rundtur i det midt- og vestjyske. Det blev også til deltagelse i et læserarrangement hos Dagbladet Holstebro-Struer, hvor talen også faldt på 2G bioethanol.

Dagbladet Holstebro spurgte Mette Frederiksen, hvorfor Socialdemokraterne ikke blot fik rammevilkårene i hus, mens partiet sad på regeringsmagten, som skiftede før sommerferien i år.

"Nu gik vi jo til valg på at fortsætte i regering, og vi sagde aldrig, at vi var færdige med vores arbejde. Og vi havde også lige en økonomisk krise, der skulle overvindes. Så den argumentation køber jeg ikke. Jeg er til gengæld opsat på at vi nu finder en løsning," sagde Mette Frederiksen til Dagbladet Holstebro.

Det lokale folketingsmedlem for Venstre, Thomas Danielsen, som også er formand for Folketingets Energiudvalg, siger til Dagbladet Holstebro, at han oprigtigt glæder sig over, at Socialdemokraterne er "kommet ombord", og at han deler utålmodigheden med at komme i gang.

Socialdemokraternes erklærede støtte til 2G-bioethanol følger i kølvandet på tilsvarende meldinger fra Radikale Venstre og SF. Socialdemokraterne er Folketingets største parti, og de tre partier har til sammen 62 mandater. Der skal dog mindst 90 mandater til for at skabe flertal.

KLIK HER for at læse et aktuelt statusnotat, som blandt andet forklarer baggrunden for de politiske rammevilkår, som er nødvendige at få vedtaget i Folketinget, inden bioethanolfabrikken kan blive bygget.

(Alle foto på denne side er taget af pressefotograf Jens Bach)