Partileder på besøg hos MEC

12. juni 2017

SF-partiformand Pia Olsen Dyhr besøgte Maabjerg Energy Center og fik en status på bioethanolprojektet

SF’s partiformand Pia Olsen Dyhr var mandag på rundtur i det vestjyske, blandt andet for at besøge affaldsselskabet Nomi 4S i Holstebro. Da hun alligevel var i nabolaget, havde hun bedt om et kort møde med Maabjerg Energy Center.

Her fik folketingspolitikeren en aktuel status på planerne for opførelse af et 2G-bioethanolanlæg. Planerne er blevet revideret, efter at en potentiel privat investor har meldt sig på banen, og i sidste uge meddelte Maabjerg Energy Center, at prisen for at hjælpe det store projekt i gang, kan blive så lav som 20 millioner kroner om året. Til gengæld vil investeringen skabe 1000 blivende arbejdspladser.

Den reviderede forretningsplan er blevet forelagt for erhvervsminister Brian Mikkelsen. Håbet er fortsat, at der kan findes politisk flertal for en statslig garantiordning, der kan bane vej for dansk produktion af 2. generations bioethanol.

Læs også sidste uges pressemeddelelse fra Maabjerg Energy Center om den ønskede prisgaranti.

Grøn energi kan måske godt være lidt "nørdet", men derfor behøver det jo ikke være kedeligt! Her er det Vestforsynings udviklingschef Søren Holm Pedersen, der står for røverhistorierne. Foto: Jens Bach.

Pia Olsen Dyhr besøgte første gang MEC BioGas-anlægget i foråret 2015. Her kan hun læse reportagen om sit besøg dengang i Vestforsynings profilmagasin.

SF-partiformand Pia Olsen Dyhr, Vestforsynings bestyrelsesformand Nils Ulrik Nielsen og det lokale SF-byrådsmedlem Karsten Filsø får en opdatering på den seneste udvikling af Jørgen Udby, bestyrelsesformand for konsortiet bag Maabjerg Energy Center. Foto: Jens Bach.