Konservativ opbakning til 2G-bioethanol

8. februar 2016

Formand for Det Konservative Folkeparti Søren Pape Poulsen besøgte Maabjerg Energy Center

Mens Maabjerg Energy Center og Energistyrelsen arbejder ihærdigt på samfundsøkonomiske rentabilitetsberegninger for det vestjyske bioraffinaderi, besøgte De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen mandag 8. februar Holstebro.

Søren Pape Poulsen havde på forhånd hørt om Maabjerg Energy Center, men han udtrykte positiv overraskelse over de mange spændende udviklingsperspektiver i bioethanol-produktion baseret på halm, f.eks. bioplast, miljøvenlig asfalt og andre afledte produkter fra produktionen.

I forbindelse med besøget erklærede Søren Pape Poulsen sit partis støtte til et dansk iblandingskrav for 2G-bioethanol – på lige fod med tidligere udmeldinger fra De Radikale, SF og Socialdemokraterne.

”Jeg synes, at vi nu er ved at være så tæt på, at tiden må være til, at vi som politiske partier melder ud præcist, hvor vi står i den her sag, og jeg kan jo sige, at vi fra de konservative bakker op,” sagde Søren Pape Poulsen til TV/Midt-Vest.

Se hele indslaget fra TV/Midt-Vest her.

Dagbladet Holstebro spurgte i forbindelse med besøget, om Konservative har et bud på, hvordan iblandingskravet eventuelt skal finansieres.

”Det er og bliver for mig en proces. Dermed ikke sagt, at det ikke er vigtigt. Men der kommer jo også indtægter til staten ved værket, så det kan være, at det er staten, der må afholde udgiften, hvis prisen ikke skal føres over på bilisterne,” sagde Søren Pape Poulsen til Dagbladet Holstebro.

Læs hele artiklen her.

Bestyrelsesformand i MEC-konsortiet Jørgen Udby fortæller om perspektiverne for 2G-bioethanol. Holstebro-borgmester H. C. Østerby (tv) og De Konservatives partiformand Søren Pape Poulsen (th) lytter interesseret. Foto: Jens Bach.