Holmsgaard mødte "Holmsgaard"

28. januar 2013

I begyndelsen af januar havde Maabjerg BioEnergy besøg af Anne Grethe Holmsgaard, som er direktør for interesseorganisationen BioRefining Alliance. Den kæmper ihærdigt for at skabe øget interesse blandt politikere, industri og investorer for at fokusere mere på grøn energiproduktion. 

Det gælder ikke mindst bioethanol, så det var bl.a. for at få en status på det vestjyske bioethanolprojekt Maabjerg Energy Concept, at Anne Grethe Holmsgaard var kommet på besøg.

Der var dog også en anden grund til besøget: Anne Grethe Holmsgaard er fhv. medlem af Folketinget og har i sin tid været en af de mest aktive "fødselshjælpere" for Maabjerg BioEnergy i forhold til at sikre de nødvendige rammevilkår, som gjorde det muligt og rentabelt at gå i gang med projektet.

Som belønning for indsatsen har Anne Grethe Holmsgaard sammen med andre politikere, bl.a. Søren Gade og fhv. fødevareminister Henrik Høegh, lagt navn til en af gyllelastbilerne.

Anne Grethe Holmsgaard fik selvfølgelig lejlighed til at møde sin "navnesøster", og naturligvis fik hun også en skala-model af lastbilen med sig hjem. 

Det var ikke første gang, Anne Grethe Holmsgaard havde besøgt Holstebro for at tale om bioenergi, men det var første gang, hun så anlægget efter, at det blev bygget færdigt og taget i brug, så der var store smil hos både værter og gæster. 

Besøg BioRefining Alliance-hjemmesiden for at læse mere om initiativet.