Her har vi ikke nogen 'plejer'

1. marts 2012

Området foran Maabjerg BioEnergy er propfyldt med parkerede biler. Men det er faktisk kun et par stykker af dem, der tilhører de syv ansatte, som skal stå for den daglige drift. En af dem er Ulla Kristensen, som for tre måneder siden blev ansat som kontorassistent.

Ved sit skrivebord ved indgangen er det Ulla Kristensen, som har styr på de mange mennesker, der kommer og går fra Maabjerg BioEnergy. For nok er byggearbejdet slut, men der er stadig et virvar af håndværkere, som arbejder på at gøre klar til produktionen af biogas.

Ulla Kristensen befinder sig rigtig godt i de nybyggede lokaler.

"Jeg er glad for at være her. Det er en rigtig god arbejdsplads med gode kolleger og nogle spændende udfordringer," fortæller hun.

Netop udfordringerne var en af grundene til, at hun i sin tid søgte jobbet, selv om hun allerede var fastansat et andet sted.

"Jeg tænkte, at det lød meget spændende at skulle arbejde med grøn energi. Og så endda på en helt nystartet virksomhed, hvor jeg nærmest selv skulle være med til at udforme min stillingsbeskrivelse. Her er der jo ikke noget, der hedder 'plejer'," siger Ulla Kristensen og smiler.

- Jeg er stolt af at arbejde med grøn energi, siger Ulla Kristensen.

Det kan dog også være lidt svært at skulle sætte sig ind i alt den tekniske snak, der kører mellem kollegerne.

"Når de andre snakker teknik, må jeg erkende, at jeg kan følge med til et vist punkt, og så bliver jeg altså hægtet af. Men jeg lærer hele tiden noget mere, og jeg synes, det er fedt, at folk her virkelig brænder for teknikken og de biologiske processer," siger Ulla Kristensen.

Maabjerg BioEnergy er tæt forbundet med bl.a. økonomi- og personaleafdelingerne hos Vestforsyning, så Ulla Kristensen er ikke helt 'Palle alene i verden'.

 - Jeg er stolt af at arbejde med grøn energi, siger Ulla Kristensen.

"Jeg fik et skrivebord i Vestforsynings sekretariat ovre i Nupark de første to uger. Det var en helt fantastisk måde at starte op, hvor jeg fik sat ansigt på de mennesker, som jeg nu har daglig kontakt med. Det er også rart, at jeg har en 'livline' derovre," siger hun.

Lastbilerne ankommer stadig i en lind strøm med gylle til Maabjerg BioEnergy, men der går endnu et par måneder, inden produktionen af biogas for alvor går i gang. Der bliver dog ikke lang tid til at hvile på laurbærrene for Ulla Kristensen og kollegerne, for der er allerede nu planer om at udvide Maabjerg BioEnergys produktionskapacitet til det femdobbelte i forbindelse med det store bioethanol-projekt Maabjerg Energy Concept.

"Jeg er forberedt på, at der nok skal komme til at ske noget nyt og spændende, så snart vi nærmer os en mere stabil hverdag. Men det glæder jeg mig til. Jeg er stolt af at arbejde med grøn energi, og det betyder faktisk også noget for mig, at vi arbejder med noget, som er nyttigt for samfundet," siger Ulla Kristensen.

Maabjerg BioEnergy vil fejre den officielle indvielse af anlægget i juni måned. Og hvis alt ellers flasker sig, kan det store bioethanolprojekt med tilhørende udvidelse af biogasanlægget gå i drift om mindre end fire år. Så 'plejer' når sikkert slet ikke at flytte ind.