Finansministeren besøgte MEC

23. oktober 2013

Finansminister Bjarne Corydon (Soc.dem.) fik mandag en gennemgang af planerne for Maabjerg Energy Concept. Det foregik i forbindelse med ministerens rundtur i Nordvestjylland, hvor der altså også blev tid til et møde med bestyrelsesformand Jørgen Udby og repræsentanter for ejerne af Vestforsyning og Struer Forsyning, som udgør knap halvdelen af konsortiet. 

Under mødet hos MEC-kontoret fik ministeren en status på projektets tidsplan og økonomi, inden han fortsatte til en konference for at tale for lokale erhvervsfolk. 

Bestyrelsesformanden fik naturligvis også lejlighed til at debattere de ønskede politiske rammevilkår for produktion af 2. generations bioethanol i Danmark. 

Bjarne Corydon takkede for orienteringen og sagde, at han "ikke lige havde penge med i lommen", men han anerkendte, at projektet ser godt ud, og han ønskede konsortiet et godt møde, når man sidst på året igen skal mødes med klimaministeren.

Download højtopløst billede

Fra venstre: Arne Lægaard, bestyrelsesformand i Vestforsyning/Maabjerg BioEnergy, Holstebro-borgmester H. C. Østerby, finansminister Bjarne Corydon, MF Anette Lind, Struer-borgmester Niels-Viggo Lynghøj og Jørgen Udby, adm. direktør for Vestforsyning/Maabjerg BioEnergy samt bestyrelsesformand for Maabjerg Energy Concept. Foto: Jens Bach.