Erhvervsminister: "Jeg er blevet klogere"

9. september 2015

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen besøgte mandag 7. september Maabjerg Energy Center. Han var den første repræsentant for den nye regering, der fik en aktuel briefing om projektet.

Maabjerg Energy Center venter efter fire års projektarbejde stadig på de nødvendige rammevilkår. Både den forrige og nuværende regering har udtrykt positiv interesse, men der er stadig ikke en endelig afklaring på, om der kan samles politisk flertal for at indføre et krav om iblanding af 2G-bioethanol i benzinen.

Efter besøget ville TV2's regionale station TV/Midt-Vest gerne vide, om der er planer om at inkludere MEC-rammevilkårene i et kommende vækstudspil fra regeringen. Det svarede ministeren hverken ja eller nej til, men han udtrykte glæde og taknemmelighed over at have fået en aktuel status på projektarbejdet og sagde, at "jeg er blevet klogere på de ting, jeg skal vide som erhvervs- og vækstminister, og det sætter jeg stor pris på".

For MEC var det et kort, men meget vigtigt møde. Det er klart for alle parter, at MEC er så omfattende og rummer så stort potentiale, at flere ministerier nødvendigvis må inddrages. Derfor skal repræsentanter for MEC-konsortiet til oktober mødes med klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt.

KLIK HER for at se reportage fra TV/Midt-Vest. Linket åbner i et nyt vindue.

Efter indslaget var Holstebro-borgmester H. C. Østerby i studiet til live-interview. Han udtrykte meget stor tillid til projektet og høje forventninger til ikke mindst den beskæftigelsesmæssige gevinst.

Men borgmesteren udtrykte også utålmodighed i forhold til at få rammevilkårene på plads.

KLIK HER for at se interview med H. C. Østerby.

 

Erhvervs- og vækstministeren var inviteret til Vestjylland af sin partifælle, det lokale folketingsmedlem Thomas Danielsen, der her ses i baggrunden (i sort jakke) i samtale med Arne Lægaard, bestyrelsesmedlem i Vestforsyning og MEC Biogas. Foto: Jens Bach.

Bestyrelsesformand for Vestforsyning og MEC Biogas Nils Ulrik Nielsen (tv) og ordførende direktør i MEC-koncernen Jørgen Udby byder velkommen til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. Foto: Jens Bach.

"Jeg har hørt et spændende oplæg her i Holstebro i eftermiddag, men derfra og til at præsentere regeringens vækstudspil, der er stadig et stykke tid. Men jeg er blevet klogere på de ting, som jeg skal vide som erhvervs- og vækstminister, og det sætter jeg stor pris på," sagde Troels Lund Poulsen efter mødet. Foto: Jens Bach.