3F-formand besøgte MEC

17. november 2015

Mandag 16. november besøgte 3F's forbundsformand Per Christensen Maabjerg Energy Center.

Han er lige som MEC selv begejstret for udsigten til at skabe masser af arbejdspladser. Vurderingen er, at den to-årige anlægsfase vil skabe 1250 job, mens der er udsigt til en varig, samfundsøkonomisk effekt, svarende til 1000 permanente job.

Mange af de varige arbejdspladser vil komme 3F's medlemmer til gavn, bl.a. i transportbranchen, som får travlt, når der hvert år skal køres 300.000 tons halm ind til den kommende bioethanolfabrik.

Projektet venter på, at et folketingsflertal skal vedtage de nødvendige politiske rammevilkår, inden byggeriet af bioethanolfabrikken kan gå i gang. Det vigtigste krav er, at der skal indføres regler om, at benzinen skal iblandes 2G-bioethanol. I dag er benzinen tilsat 1. generations bioethanol, som kan være fremstillet af fødevarer, typisk amerikansk majs.

Per Christensen fortæller til 3F's Fagbladet, at han vil forsøge at påvirke politikerne til at få vedtaget rammevilkårene.

3F's forbundsformand Per Christensen fik en grundig orientering om Maabjerg Energy Center. Her er han flankeret af direktør for BioRefining Alliance Anne Grete Holmsgaard og bestyrelsesformand i Vestforsyning og Maabjerg BioEnergy Nils Ulrik Nielsen. Foto: Jens Bach.