150 transportjob på vej

9. august 2013

Maabjerg Energy Concept havde onsdag besøg af landdistriktsminister Carsten Hansen. Han var kommet for at høre mere om bl.a. vækst- og beskæftigelsesmulighederne i grøn energi. 

Ministeren var meget velforberedt og havde hørt en del om arbejdet med bioenergi i Måbjerg-området mellem Holstebro og Struer, og han spurgte meget interesseret til planerne for den kommende bioethanolfabrik. 

Efter en gennemgang af projektplanen fik han en rundvisning på biogasanlægget Maabjerg BioEnergy, som bliver en del af Maabjerg Energy Concept. 

Vestforsynings adm. direktør Jørgen Udby, som er bestyrelsesformand for konsortiet bag Maabjerg Energy Concept, fremlagde de nyeste data fra projektgruppen. Han kunne bl.a. fortælle, at tre fjerdedele af de job, som vil blive skabt, vil være job i transport- eller produktionserhverv, som ikke nødvendigvis kræver en lang uddannelse. Det er netop den type job, som Vestjylland mangler allermest. 

F.eks. forventer man, at transporten af halm hen til bioethanolfabrikken og transport af bioethanol væk fra anlægget vil skabe 130-150 job i transporterhvervet, mange af dem vil altså være job som lastbilchauffør. 

Status på Maabjerg Energy Concept lige nu er, at man afventer svar på en EU-ansøgning om støtte, sideløbende med en fortsat forhandling med den danske stat om afklaring af de politiske rammevilkår for produktion af 2. generations bioethanol.

Det lokale folketingsmedlem Annette Lind (Soc.dem.) har sat sig bag rattet og får hældt en sjat bioethanol på bilen med hjælp fra landdistriktsminister Carsten Hansen og MEC's bestyrelsesformand Jørgen Udby. Foto: Jens Bach.